Een leuk project kwam aanwaaien dit voorjaar; beschilder een appel met een doorsnede van 1 meter, onderwerp het koninklijk huis.

En dan ga je bedenken hoe en wat zal ik doen? Ik wilde laten zien dat de leden van het koninklijk huis ook gewoon mensen zijn en dit met een mix van de natuur die ik normaal schilder. Maar dan staat de appel er en dan worden je ideeen toch weer anders, wel het onderwerp wat ik al wilde uitbeelden, maar toch weer anders dan ik het eerst in mijn hoofd had zitten. En zo groeit hij onder je handen en de verf! Het werd een portret van de kleine kroonprins Willem-Alexander bij zijn vader op de schouder. De oranje rozen staan voor de "van Oranje" wat voor mij weer de natuur was die ik zo graag uitbeeld. De appel is koningsblauw geschilderd, het portret is omvat in een gouden lijst, goud wat verwijst naar de kroon die op hem wacht, maar ook het moment, het plezier van een gewoon klein kind in zijn vaders armen, een "Gouden Herinnering".

De appels (het zijn er 50) staan in de open lucht tentoongesteld, in de Beeldentuin in Garderen. Ze zijn te bewonderen tot 27 oktober 2012 en na afloop van de expositie worden ze geveild en gaat de opbrengst naar het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds.

Kijk voor meer informatie en bezichtingstijden op www.koninklijkeappels.nl